به گزارش ایرنا،علی اکبر زمانی که در روستای امامزاده جعفر به تازگی محصول گندم خود را برداشت کرده در شرایطی که بهره برداران این شهرستان با خسارت های شدید ناشی از کم بارانی و سرمای بهاره مواجه شده اند با بکارگیری توصیه های کارشناسی توانسته محصولات با کیفیت و کمیت مناسبی برداشت کند.
مرد ۳۶ ساله گچسارانی که دانش آموخته مقطع کارشناسی رشته انتقال آب است در مزرعه یک و نیم هکتاری خود ۹ تن و ۳۰۰ کیلوگرم محصول برداشت کرده این در حالی که در برخی از مزارع آبی این شهرستان برداشت محصول ۱.۵ تن هم بوده است.
کشاورز نمونه گچسارانی با اشاره به اینکه پارسال در مزرعه خود محصول ذرت کاشته بود رعایت تناوب کشت را از مهمترین نکاتی دانست که منجر به افزایش تولید او در واحد سطح شده است.
کارشناسان بهبود تولیدات گیاهی بر این باور هستند که گیاهان زراعی در فصل رشد از نور، آب و عناصر غذایی خاک استفاده میکنند و اگر زمینهای کشاورزی هر ساله به زیر کشت مداوم یک محصول برود از عناصر غذایی خاک کاسته شده و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک تحت تاثیر قرار میگیرد و در نهایت باعث فرسایش و پایین آمدن کیفیت خاک میشود.
زمانی تاکید کرد:استفاده از روش جایگزین برای سوزاندن پسماند مزارع دومین مسأله ای است که منجر به افزایش تولید او در واحد سطح شده است.
وی عنوان کرد: در این روش کود اوره در مزارع ریخته و سپس شخم زنی انجام گرفت.
کارشناسان جهاد کشاورزی تاکیدمی کنند که آتش زدن پسماند مزارع افزون بر فقیرتر شدن خاک از نظر مواد آلی، کاهش حاصلخیزی خاک، با از بین رفتن حشرات مفید و شکارگر، باعث فشردگی خاک در اثر کاهش درصد مواد آلی و رطوبت حاصل خیزی خاک را کم می کند.
زمانی با یادآوری اینکه سرمای بهاره یکی از عوامل خسارت به تولید مزارع گندم در سال جاری بود تاکید کرد:انجام آب پاشی (آب گرم)در مزارع همزمان با اوج گیری سرما کمک ارزنده ای به حفظ محصولات کشت شده در مزرعه اش کرده است.
این کشاورز موفق با اشاره به اینکه در زمستان زیر باران اقدام به کودپاشی در مزارع می کرد ابراز کرد:برای افزایش تولید از زمان کاشت برنامه داشتم.
روایت مسوولان از موفقیت کشاورز گچسارانی
رئیس جهاد کشاورزی گچساران گفت: کشاورز منطقه امامزاده جعفر حدود سه برابر دیگر بهره برداران شهرستان گندم تولید کرده است.
لیلا عطازاده تاکید کرد: در حالی که برخی مزارع گندم گچساران تنها ۱.۵ تن محصول داشته اند و میانگین تولید در هر هکتار امسال تنها ۲ تن در هکتار بوده تولید ۶ تن گندم در هر هکتار بسیار خوب است.
وی رعایت اصول کشاورزی را رمز موفقیت مزرعه دار گچسارانی در تولید چشمگیر دانست.
برداشت ۱۰هزار تن گندم در گچساران
عطازاده عنوان کرد: حدود۱۰هزار تن گندم در مزارع این شهرستان از پانزدهم اردیبهشت ماه تاکنون برداشت شده است.
وی با اشاره به اینکه محصول ۸۰درصد از مزارع گچساران برداشت شده افزود: تاکنون هفت هزار تن گندم در مزارع آبی و ۲ هزار و ۷۷۶ تن محصول در گندم زارهای دیم این شهرستان برداشت شده است.
عطازاده بیان کرد: امسال میانگین برداشت محصول در هر هکتار مزرعه گندم آبی در گچساران ۲ تن و در هر هکتار از دیمزارهای گندم این شهرستان به طور میانگین هم ۶۰۰ کیلوگرم محصول بوده است.
وی با اشاره به اینکه خشکسالی و کم بارانی موجب کاهش رشد رویشی و پرنشدن دانه گندم شده عنوان کرد: در سال زراعی جاری ۶هزار هکتار از زمین های کشاورزی دیم این شهرستان زیر کشت گندم رفت.
مدیر جهاد کشاورزی گچساران گفت: در این شهرستان سه مرکز خرید گندم در مناطق امامزاده جعفر، لیشتر و کارخانه آرد مارون در حال خرید تضمینی محصول گندم هستند.
عطازاده با اشاره به پراکنش نامناسب بارندگی ها و سرمای بهاره در گچساران تاکید کرد: میزان برداشت محصول در مزارع آبی و دیم شهرستان در سال جاری تحت تاثیر خشکسالی کاهش چشمگیر یافته است.
Source link
به نقل از : شلالدون نیوز